KETOFIT4EVER – OPAS KETOGEENISEEN RUOKAVALIOON

KETOGEENINEN RUOKAVALIO

Ketogeenisen ruokavalion historia länsimaisessa lääketieteessä ulottuu peräti sadan vuoden päähän, sillä jo 1920-luvulla sitä käytettiin epilepsiapotilaiden hoidossa. Sitä käytettiin menestyksekkäästi epilepsian hoidossa kahden vuosikymmenen ajan, kunnes lääkkeet mullistivat hoidon ja ruokavaliohoito jäi unholaan. Ketogeenisen ruokavalion vaikutuksia on tutkittu myös muiden sairauksien hoidossa ja sitä sovelletaan entistä enemmän neurologisten sairauksien lisäksi myös erilaisten aineenvaihdunnallisten sairauksien hoidossa.

Nykyisin suurin käyttökohde on kuitenkin painonhallinta, insuliiniresistenssi sekä rasva-aineenvaihdunnan aktivointi. Sen vuoksi ketogeenisen ruokavalion suosio onkin noussut räjähdysmäisesti viimeisen muutaman vuoden aikana.
 

 • Ketoruokavalio on vähähiilihydraattinen, paljon rasvaa ja maltillisen määrän proteiinia sisältävä ruokavalio.

 • Ketogeeninen ruokavalio polttaa tehokkaasti rasvaa ja se on tehokkain ruokavalio silloin, kun halutaan rasvanpoltto käyntiin nopeasti.

 • Ketogeenisellä ruokavaliolla on tutkitusti huomattavia terveydellisiä etuja

 

MIKÄ ON KETOOSI?

Ketoosiksi kutsutaan aineenvaihdunnan tilaa, jossa elimistön pääasiallinen energianlähde muuttuu glukoosin sijasta ketoaineiksi. Ihmiskeho tuottaa energiaa kahdella eri tavalla - polttamalla energiaa hiilihydraateista sekä tuottamalla ketoaineita rasvasta. 

Ketoosi on elimistölle normaali tila ja osa normaalia aineenvaihduntaa. Elimistö kykenee polttamaan kehon omaa varastorasvaa energiaksi silloin kun ravinnonsaanti hiilihydraateista on niukkaa. Ihmisen kehityshistorian aikana ketoosi ja rasva-aineenvaihdunnan aktiivisuus ovat olleet avainasemassa ihmisen selviytymisen kannalta.

Ketoosi käynnistyy, kun hiilihydraattien saantia rajoitetaan ravinnossa useamman päivän ajan alle 20-50 grammaan vuorokaudessa. Jo nukutun yön jälkeen (8 tuntia) elimistö on yleensä lievässä ketoosissa, mikäli aineenvaihdunta toimii normaalisti. Ketoaineiden muodostuminen on kuitenkin sitä hitaampaa mitä lihavampi henkilö on. Eli mitä suurempi keskivartalolihavuus, sitä hitaammin ketoosi käynnistyy. Ketoosi alkaa vähitellen 3-4 päivän hiilihydraattirajoituksen jälkeen, kun elimistön omat glukoosivarastot on käytetty loppuun. Ketoaineiden tuotanto aktivoituu ja se on elimistön normaali reaktio, jolla turvataan elimistön energiansaanti (aivot ja keskushermosto). Keho tarvitsee myös aina hiilihydraatteja, joita saadaan jatkossakin ravinnosta.

MITEN PÄÄSET KETOOSIIN?

Kaikkein tärkeintä on vähentää hiilihydraattien saantia, jotta keho siirtyy valmistamaan ketoneita rasvasta ja siirtyy ketoosiin. Rasva on ketoosissa kaikkein tärkein polttoaine, joten on hyvä tietää mikä on riittävä määrä juuri Sinulle. 

Ketogeenisessä ruokavaliossa hiilihydraattien saanti on hyvä pitää alle 50 g netto hiilihydraatteja ja alussa jopa alle 20g nettohiilihydraatteja. Nettohiilihydraattien määrä on kokonaishiilihydraattien määrä esim. 100g/ruoka-ainetta vähennettynä kuitujen määrä. Kuidutkin ovat hiilihydraatteja mutta ne eivät sisällä energiaa.  

Keho kuluttaa n. 12-24 tunnissa lihaksistossa ja maksassa olevat hiilihydraattivarastot eli glykogeenin loppuun ja alkaa sen jälkeen tuottamaan rasvasta ketoaineita. Mikäli olet ensimmäistä kertaa siirtymässä täyteen ketoosiin voit kokea koviakin vieroitusoireita 2-4 päivän kohdalla (ketoflunssa) kun keho vaihtaa energiantuotantojärjestelmää. 

Ketoosin tunnistaa yleensä asetonin hajusta hengityksessä, voimakkaan tuoksuista virtsasta, joka voi olla ensimmäiset viikot aika tumman väristä. Iho saattaa myös tuoksahtaa. Kaikki nämä ovat ohimeneviä, sillä kun keho oppii käyttämään ketoaineita tehokkaasti niitä ei enää eritetä pois ja silloin tuoksukin häviää. Ketoaineita voi mitata aluksi ketosticksien avulla, joita saa tilattua joko netistä tai apteekista. Alkuun tikkujen käyttö toimii mutta myöhemmin se ei enää kerro koko totuutta. Paras mittari on mitata ketoaineita joko hengityksestä ja paras mittari on tietenkin verikoe. Kaikkia vaihtoehtoja löytyy netistä mikäli haluat niitä kokeilla.

MIKÄ ON KETOFLUNSSA?

Ketoflunssa (englanniksi keto flu) tarkoittaa joillekin ruokavaliomuutoksen alkuvaiheissa syntyvää tilaa, jossa keho alkaa oireilla tavallisen flunssan tapaan. Ketoflunssa johtuu kehon energia-aineenvaihdunnan lähteen muuttumisesta kehon alkaessa siirtyä glukoosin polttamisesta rasvan polttamiseen. Mikäli valmistautumisjakso on tehty huolellisesti, ketoflunssan esiintyminen on harvinaisempaa verrattuna tilanteeseen, jossa ketoosiin hypätään suoraan ilman valmistautumista.

Ketoflunssan oireet kuten väsymys, päänsärky, pahaolo ja ärtyneisyys sekä mahdolliset lihaskrampit aiheutuvat yleensä runsaasta nesteen, elektrolyyt­tien ja glykogeenin menetyksestä. Keho ei myöskään kykene vielä toimimaan tehokkaasti rasvoilla, eikä osaa käyttää syntyneitä ketoaineita tehokkaasti energianlähteenä.

Ketoflunssan pystyy ehkäisemään tankkaamalla ketoosin alkuvaiheessa runsaasti mineraaleja (erityisesti kaliumia, natriumia ja magnesiumia). Mikäli ilmenee heikotusta, tankkaa nestettä ja mineraaleja sekä ota suolakide suoraan kielen alle. Raskasta liikuntaa kannattaa välttää ensimmäisten päivien aikana. Myös diureettien (kuten esimerkiksi kahvin) käyttöä tulisi rajoittaa. Alkoholi tulee jättää kokonaan pois. Toisilla myös mahdollinen nesteenpoistolääke jää tarpeettomaksi. Kehosta poistuu paljon nestettä ketogeenisella ruokavaliolla

KETOFIT TUKEE HYVINVOINTIASI KOKONAISVALTAISESTI

Painonpudotus on helpompaa!

Vatsa ja suolisto toimivat paremmin!

Parempaa unta ja palautumista!

Energiaa, hyvää oloa ja virkeän mielen!

Näläntunne vähenee!

Ei mielitekoja!

MITÄ KETORUOKAVALIOLLA SYÖDÄÄN?

Terveellisiä rasvoja ja öljyjä - Voita, kookosöljyä, oliiviöljyä ja avokadoöljyä

Proteiineja - Kananmunia, broileria, nautaa, possua, kanaa, kalaa ja äyriäisiä ym. Myös kasviproteiineja voi käyttää.

Maanpäällisiä kasviksia - vihreälehtisiä kasviksia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, avokadoa, valkosipulia, sipulia, parsaa ym.

 

 

MITÄ RUOKIA EI SYÖDÄ KETOFIT -RUOKAVALIOLLA?
 

Vältä kaikkia tärkkelyspitoisia ruokia kuten leipää, juureksia, hedelmiä, pastaa, perunaa ja riisiä sekä kaikkia sokerisia ruokia ja herkkuja sekä eineksiä, mehuja ja limua, karkkia ja leivonnaisia.

RAVINTOLISÄT KETOFIT -RUOKAVALIOLLA

Ketoruokavalio kuten kaikki muutkin ruokavaliot jättävät aukkoja ravitsemukseen monistakin eri syistä. Tehotuotannon, maaperän köyhtymisen ja torjunta-aineiden käyttö on vähentänyt huomattavasti vitamiinien ja eritoten antioksidanttien muodostumista kasveihin. Tosiasia on, että liiallinen sokereiden, tärkkelyshiilihydraattien ja roskaruuan syönti on jättänyt ravintoainevajeita suurimmalle osalle ihmisistä. Tämä vaje on tärkeä kuroa umpeen ja tarjota keholle sen tarvitsemia välttämättömiä ravintoaineita. jotta se palautua ennalleen.

 • Urheilijat, vanhukset sekä lääkityksen kanssa elävät ovat erityisesti lisäravinteiden tarpeessa.

 • Samoin raskaana olevat ja imettävät äidit.

 • Ihan tavalliset ihmiset, jotka elävät kiireistä ja stressin täyttämää elämää, jolloin yleensä ruokavalio jää laadullisesti huonoksi.

 • Moni kärsii myös vatsan ja suoliston ongelmista, jolloin ravinnosta ei pystytä hyödyntämään kaikkia sen sisältämiä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja.

 • Jokainen meistä altistuu päivittäin massiiviselle kemikaalikuormalle, jota neutraloimaan tarvitaan paljon antioksidantteja ja monia muita eri ravintoaineita.

KETORUOKAVALION SOPIVUUS JA HAASTEET?

Ketoruokavaliota ei suostella mikäli..
 

 • ​Olet raskaana tai imetät

 • Sinulla on diagnosoitu syömishäiriö

 • Sinulla on jokin perussairaus, joka vaatii lääkitystä on aina oltava yhteydessä hoitavaan lääkäriin ja kertoa ruokavaliomuutoksesta. Ketoruokavalio vaikuttaa yleensä alentavasti lääkitykseen tarpeeseen ja on tärkeä seurata, ettei käytetty lääkemäärä ole liian suuri.


Suurimmat virheet ketogeenisellä ruokavaliolla

 

 • valmistautuminen on ollut puutteellista

 • hiilihydraatit pudotetaan kerralla ketogeeniselle tasolle

 • kokonaisenergiansaanti jää liian vähäiseksi

 • rasvojen saanti ei ole riittävää

 • treenataan liikaa alkuvaiheessa

 • lipsutaan hiilihydraattien määrässä

 • ei käytetä ravintolisiä ketogeenisen ruokavalion rinnalla

Ohjelmalla on 30 päivän 100% -tyytyväisyystakuu!
Voit siis kokeilla ojelmaa täysin riskittömästi!
 

Anna kehollesi mahdollisuus voida hyvin ja aloita uusi elämä ketoFIT4ever -valmennuksessamme! 

Hyvinvointiterveisin ketoFIT -tiimi

TYYTYVÄISYYSTAKUUU

© 2019 ketoFIT4ever
Rekisteriseloste