Hyvän immuniteetin 3 peruspilaria!

Miten Sinä voit jokapäiväisillä valinnoillasi vaikuttaa siihen, että kehosi voi hyvin ja pystyt puolustautumaan ja suojaamaan kehoasi erilaisilta sen hyvinvointia uhkaavilta hyökkäyksiltä?


Hyvän immuniteetin peruspilari #1 - Ruokavalio ja ravinteet

Ravintohan on se tärkein elementti, jonka avulla huolehdit siitä, että kehosi saa kaiken tarvittavan. Mikäli kehosi ei saa riittävästi energiaa ja ravinteita se ei voi toimia täysipainoisesti eikä myöskään pysty puolustamaan itseään tehokkaasti. Terveellinen hyvälaatuinen ruoka on kaiken perusta. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että kaikki ei sovi kaikille ja toiselle terveelliseksi mainostettu ruoka voi olla toiselle olla myrkkyä. Siksi on tärkeää valita ruokavalio sen mukaan miten sinun kehosi voi ja mikä sille sopii. Tänä päivänä monen ruokavalio koostuu liian usein höttöhiilareista, huonolaatuisesta proteiinista ja vähäisestä kasvisten määrästä. Saamme ruuasta kyllä energiaa mutta ravinteet puuttuvat. Ruuasta pitää siis saada energian lisäksi myös elintärkeitä ravinteita ja immuniteetin kannalta tärkeä osa-alue ovat antioksidantit (bioflavonoidit, C ja E-vitamiinit sekä seleeni), joiden tehtävä on suojella soluja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Valitettavasti nämä tärkeät antioksidantit loistavat poissaolollaan monen ruokavaliossa, sillä vain alle 20% suomalaisista syö minimimäärän eli 500g kasviksia päivässä (FinRavinto -tutkimus 2017) Ja niitä tarvitaan päivittäin, sillä kehomme ei osaa niitä itse valmistaa. .


Hyvän immuniteetin peruspilari #2 - Tehokas ruuansulatus ja suolisto

Ruuansulatuksen tärkeä tehtävä on vatsahappojen avulla tappaa bakteereita ja viruksia, joita joskus saamme ruuasta tai likaisten käsien kautta. Todella monella tänä päivänä on kuitenkin ongelmia ruuansulatuksessa eikä vatsahappoja erity riittävästi. Vähäinen vatsahappojen eritys tuntuu tavalliselta närästykseltä ja sitä lääkitään närästyslääkkeillä ja tilanne vain pahenee. Huonolaatuinen ruokavalio heikentää vatsahappojen tuotantoa. Kun vatsahappoja ei ole riittävästi näitä taudinaiheuttajia saattaa päästä suolistoon kokeilemaan onneaan. Onneksi suolistossa on seuraavat barrikadit. Ruuansulatusta voi onneksi myös tehostaa kokonaisvaltaisesti ravinteiden kuten vitamiinien ja mineraalien saantia lisäämällä sekä käyttämällä ruuansulatusentsyymejä. Suolistossa elää 70% meidän puolustuskyvystämme hyvien bakteerien ja muiden suojausmekanismien muodossa. Hyvien bakteerien tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Ne ensinnäkin suojaavat suoliston pintaa, jotta suolistosta ei pääse imeytymään verenkiertoon sinne kuulumattomia myrkkyjätteitä. Bakteerit myös vaikuttavat energiantuotantoon, ne tuottavat mm. rasvahappoja aivoille (kuidusta) sekä tehostavat K-vitamiinin ja B-vitamiinien imeytymistä. Yksi antibioottikuuri saattaa tappaa lähes puolet näistä hyvistä bakteereista ja niiden palautumiseen ennalleen menee kauan mikäli keho on jo valmiiksi huonossa hapessa ja muutenkin. Siksi on todella tärkeää huolehtia siitä, että noudattamasi ruokavalio sopii Sinulle, se sisältää riittävästi kuituja ja hyviä rasvoja bakteerien ravinnoksi. Suoliston bakteerikantaa voidaan elvyttää myös maitohappobakteerivalmisteilla varsinkin hapatetuilla ruuilla kuten itsevalmistettavalla probioottijugurtilla.


Hyvän immuniteetin peruspilari #3 - Yleiset elintavat

Sanonta “Kun syöt paskaa voit paskasti” pitää täysin paikkansa. Kenenkään keho ei kiitä ja kanna sinua kovinkaan pitkälle mikäli polttoainevalinnat ovat täysin vääriä. Jokaiselle löytyy varmasti sellainen ruokavalio, jota tuntuu mielekkäältä noudattaa. Ravintolisien käyttöä ei myöskään kannata pelätä vaan niitä kannattaa rohkeasti lisätä omaan ruokavalioon tuomaan lisää laatua lautaselle. Luonnolliset ravintolisävalmisteet ovat erittäin turvallisia ja tehokkaita käyttää. Liikunnalla on paljon kehon puolustusta tehostavia vaikutuksia mutta niin liikunnassa kuin muissakin asioissa liika on aina liikaa. Liian kova ja usein toistuva treeni ilman kunnollista palautumista ei ole koskaan hyvä juttu. Kova stressi vaurioittaa kehoasi kokonaisvaltaisesti. Suoliston bakteerit voivat huonosti, hormonitoiminta menee sekaisin ja se laskee immuniteettiäsi todella salakavalasti. Pyri vähentämään stressaavia asioita elämässäsi mahdollisuuksien mukaan.


Summa summarum

Loppujen lopuksi hyvän immuniteetin ylläpitäminen ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä on tiedostaa missä mennään vikaan, jos haasteita on ja korjata ne. Tosiasia on se, että kehosi tehdastakuu päättyy kolmenkympin tietämillä, joka tarkoittaa sitä, että aineenvaihdunta hidastuu ja omaan hyvinvointiin täytyy alkaa kiinnittämään parempaa huomiota. Vanhat keinot eivät enää välttämättä toimi eikä niitä keinoja, joita on parikymppisenä käyttänyt, kannata ehkä ottaakaan enää kokeiluun. Meillä on niin upea ja fiksu keho, että se palautuu todella tehokkaasti kun se alkaa saamaan kaikkea sitä hyvää mitä se tarvitsee! Mikäli Sinusta tuntuu, että haluat saada muutosta elämääsi mutta et oikein tiedä mistä aloittaa niin klikkaa alla olevasta linkistä ja käy tekemässä lyhyt testi oman aineenvaihduntasi nykytilasta ja varaa aika maksuttomaan konsultointiin ketoFTI4ever -valmentajan kanssa niin kerromme Sinulle miten pääset alkuun ja alat saamaan toivottuja tuloksia <3 HYVINVOINTIKARTOITUS Aurinkoa ja iloa päivääsi, Tiina ketoFIT4ever -valmentajasi

#immuniteetti #puolustuskyky #ravinto #suolisto #ruokavalio #ruuansulatus

91 katselukertaa

© 2019 ketoFIT4ever
Rekisteriseloste